Guider till vegetarisk mat

På internet finns det så bra interaktiva sidor med tips på var det går att handla och äta vegetariskt att vi i Vildåsnan inte behöver ha en egen tipssida. Däremot berättar vi gärna om de sidor som finns!

Veganistan
På mässan Vegoforum i Stockholm 2013 lanserades Veganistan.se, en restaurangguide som omfattar Sveriges mest veganvänliga restauranger (men fokus är framför allt på storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö). Användare kan själv lägga till restauranger och information om de befintliga restaurangerna på hemsidan.


HappyCow
HappyCow startades 1999 som ett sätt att hjälpa turister och bofasta runt om i världen att hitta växtbaserade/veganska alternativ. HappyCow drivs av veganer och vegetarianer och används av miljoner människor varje månad som både kan söka efter restauranger och lägga till egna tips. HappyCow finns också som app till telefonen och är extra bra att ha till hands om du är ute och reser.


Vegokoll
Vegokoll, en tipssida för veganska produkter, är numera en del av Djurens Rätts webbsida Välj vego! som lanserades på internationella vegandagen 2017. Här kan du hålla dig uppdaterad på vilka nya veganska produkter som kommer ut i handeln. Vegokoll finns också som app att ladda hem till telefonen. Med den kan du scanna EAN-koden på en produkt och få reda på om den är vegansk eller inte. Saknas en produkt kan du själv lägga in den.