Guider och tips

På internet finns det så bra interaktiva sidor med tips på var det går att handla och äta vegetariskt att vi i Vildåsnan inte behöver ha en egen tipssida. Däremot berättar vi gärna om de sidor som finns!


Välj Vego

Välj Vego är en inspirationssida från Djurens rätt. Här finns alltifrån tips för att testa att börja äta vegetariskt till de senaste nyheterna i vegovärlden. Till exempel:

  • Appen Vegokoll erbjuder bland annat möjlighet att scanna EAN-koden på en produkt och få reda på om den är vegansk eller inte. Saknas en produkt kan du själv lägga in den.

Livsmedelsverket

På livsmedelsverket finns bra stöd. Läs exempelvis om:


HappyCow

HappyCow startades 1999 som ett sätt att hjälpa turister och bofasta runt om i världen att hitta växtbaserade/veganska alternativ. HappyCow drivs av veganer och vegetarianer och används av miljoner människor varje månad som både kan söka efter restauranger och lägga till egna tips. HappyCow finns också som app till telefonen och är extra bra att ha till hands om du är ute och reser.


Receptsidor

De flesta stora receptsidorna har veganska avdelningar, se på Ica, SVT, Coop och Köket. Förutom ovan nämnda Välj Vego vill vi lyfta fram Vegania och Veganrecept.se


Föreningar och projekt