Radio & Podcasts

Radioinslag med Vildåsnan / vildåsnor.

Podden, Veganism är bror, 2019-10-07

”Vi lämnar säsong 3 med start på en ny serie: ”Religiös Veganism”. I denna första del går vi igenom kristendomen med Annika Spalde; fredsaktivist och medförfattare till boken ”Varje Varelse Ett Guds Ord”. Skapade Gud veganen?”


Aordet Podcast, 2017-10-01

”Aordet intervjuar Natanael om vegansk kost och livsstil. Vi hinner också prata om veganskt och vegetariskt i kyrkan, lite tips och om föreningen Vildåsnan. Några frågor och tips dyker upp:

Är ost beroendeframkallande?

I boken ”Kärlekens väg” skriver Annika Spalde och Pelle Strindlund om Kristen tro och djurrätt.

Sist i avsnittet hörs Superkrafter med Faller träden faller vi fallera


Referens


Sveriges Radio, P1, Människor Och Tro, 2013-05-07

”I Människor och tros specialprogram på Kristi Himmelfärdsdag diskuterar programledaren Tithi Hahn mat och etik i kristendom, judendom och islam med Dina Elmahi, ungdomskoordinator för projektet Tillsammans för Sverige på Fryshuset, Benjamin Gerber, församlingspedagog på judiska församlingen i Göteborg och Ellen Skånberg medlem i kristna vegetariska föreningen Vildåsnan.”


Referens


Sveriges Radio, P1, Människor Och Tro, 2011-05-13

”Kristen och köttätare? En majoritet av Sveriges befolkning äter kött. Samtidigt väcks frågor kring konsumtionen: behöver vi äta så mycket? Hur påverkar det miljön? Hur har djuren det i köttindustrin? Inom Svenska kyrkan har fler och fler röster börjat efterlysa en diskussion kring frågan. Författaren Pelle Strindlund, journalisten Siewert Öholm och prästen Annika Borg ger sin syn på kärleksbudskapet, köttätande och vad det innebär att människan ska råda över skapelsen.”


Referens


Djurens Rätt Stockholm, Podcast, 2010-04-20

Kristendom som grund för djurrätt
”Hur ser kristendomens koppling till djurrätt ut? Var Jesus vegetarian? Bör vi människor vara vegetarianer enligt kristen tro och vad tycker kyrkan om djurrätt idag? Dessa och fler ämnen kommer att tas upp under denna kväll.

Martin Smedjeback är fredsaktivist och ickevåldsutbildare. Vegan sen cirka två år tillbaka. Han var ordförande i Kristna Studentrörelsen i tre år och anställd på Kristna Fredsrörelsern i sju år. Han var med i startandet av Vildåsnan – kristen vegetarisk förening.

Föreläsning är en del i den föreläsningsserie som Djurens Rätt Stockholm arrangerade under vintern och våren 2010. För mer information om föreläsningarna, se www.djurensratt.se/stockholm”

Lyssna Här


Sveriges Radio, P1, Människor Och Tro, 2009-11-27

Selection_040

”Kristendom och djurrätt är kanske en udda kombination för många. Men den vegetariska föreningen Vildåsnan vänder sig mot den rådande köttnormen i vårt samhälle utifrån kristen grund och drömmer om ett fredsrike på jorden där det inte förekommer något våld mot djur. Hör ordföranden Olof Svensson berätta om sin tro och hur han reagerar på de senaste uppgifterna om vanvård av grisar på svenska gårdar.”


Referens


(Att lyssna på klippen kräver HTML5.)