Styrelsen

År 2017 består styrelsen av (från vänster på bild) Jolanta Lundgren (ledamot), Elin Lundell (ledamot), Maja Ekström (ordförande), Mikael Risenfors (ledamot) och David Widarsson (kassör).

Maja Ekström
ordförande och evenemangsansvarig

Jag har haft glädjen att vara ordförande i Vildåsnan sedan 2015. Jag bor för närvarande i Lund, Sveriges mysigaste stad, och skriver masteruppsats i spiritualitetshistoria om det mystika nätverket Flodbergskretsen. Jag arbetar med barn och unga i församling och frilansar som skribent och förkunnare. När jag är ledig tycker jag om att läsa, musik i olika former, odla och göra utflykter till havet eller skogen. Jag blev vegetarian för snart sex år sedan och har sedan dess anat hur Guds kärleks höjder når bortom allt. Min längtan i livet kan formuleras med orden ”högre jubel och djupare allvar”.


David Widarsson
kassör

Jag bor i Kista utanför Stockholm, där jag arbetar som nätverkstekniker i ”svenska landslaget i IT-infrastuktur”. Jag har varit medlem i Vildåsnan sedan 2010 och ledamot i styrelsen sedan 2015. På fritiden umgås jag med vänner och jag har ett särskilt intresse för musik, cyklism, teknik, miljö, open-source/internet och samhällsfrågor. 2007 blev jag vegetarian, för att tre år senare övergå till vegansk livsstil. Jag gillar att gå på klubb, cykla, basta, se på film, åka longboard, måla, brygga öl och resa/äventyra. I mitt andliga liv dras jag närmast till kväkarna och jag är uppvuxen i frikyrkan.


Jolanta Lundgren
lokalgruppsansvarig

Jag kommer från Pargas i Åbolands skärgård i Finland, men bor sedan tre år tillbaka i Tumba utanför Stockholm och forskar om Alzheimers sjukdom på Karolinska institutet. Jag försöker leva Guds rike här och nu och därmed är det även självklart för mig att vara vegetarian; för hela skapelsens bästa, för djuren, för människorna och för vår natur. När jag inte är på jobbet eller i skogen så springer jag, spelar innebandy, sprider fred med hjälp av icke-våld via Kristna fredsrörelsen eller handarbetar. Jag är så tacksam för livet. Och så är jag typ alltid glad.


Elin Lundell
ansvarig för hemsida och sociala medier

Jag studerar ett masterprogram i genusvetenskap och har under de senaste åren ägnat mycket tid åt arbete för fred och ickevåld, både som aktivist och som anställd. I mitt liv går kristen tro, ickevåld och veganism hand i hand och är konsekvenser av varandra, och jag tog ett beslut att gå från vegetarisk till vegansk kosthållning i samband med Vildåsnans fastekampanj för några år sedan. Därför känns det väldigt roligt att nu få möjligheten att engagera mig i Vildåsnans styrelse! Andra frågor som engagerar mig lite extra är feminism, asylrätt och religionsdialog. Jag härstammar från en by i Medelpads inland, men är bosatt i södra Stockholm där jag ägnar min lediga tid åt att odla, läsa, yoga och handarbeta.


Mikael Risenfors
nyhetsbrevsansvarig

Mikael är en lärjunge i att aktivt arbeta för Gudsriket, men också en 25-årig göteborgare med engagemang i många frågor och bred styrelseerfarenhet. Han är med i Kommuniteten Oikos i Hammarkullen. När han inte släpar sig till skolan där han läser juristprogrammet sysslar han med civil olydnad, webbprogrammering och filosofi eller ber tidebön.