Styrelsen

År 2018 består styrelsen av Maja Ekström (ordförande), David Widarsson (kassör), Elin Lundell (ledamot), Mikael Risenfors (ledamot) och Sofia Proohf (ledamot).

Maja Ekström
ordförande och evenemangsansvarig

Sedan 2015 har jag haft glädjen att vara ordförande i Vildåsnan, och är ledamot i styrelsen sedan 2014. Jag bor för närvarande i Lund men kommer från jönköpingstrakten. Jag har en masterexamen i praktisk teolog och arbetar inom kyrkan. När jag är ledig tycker jag om att läsa, odla och göra utflykter till havet eller skogen. Jag blev vegetarian år 2010 och har sedan dess anat något av hur Guds kärleks höjder når bortom allt. Mitt motto är ”allt sker med lätthet” och Gal 2:19b-20 är sanningen om mitt liv.


David Widarsson
kassör

Jag bor i Kista utanför Stockholm, där jag arbetar som nätverkstekniker i ”svenska landslaget i IT-infrastuktur”. Jag har varit medlem i Vildåsnan sedan 2010 och ledamot i styrelsen sedan 2015. På fritiden umgås jag med vänner och jag har ett särskilt intresse för musik, cyklism, teknik, miljö, open-source/internet och samhällsfrågor. 2007 blev jag vegetarian, för att tre år senare övergå till vegansk livsstil. Jag gillar att gå på klubb, cykla, basta, se på film, åka longboard, måla, brygga öl och resa/äventyra. I mitt andliga liv dras jag närmast till kväkarna och jag är uppvuxen i frikyrkan.


Elin Lundell
ansvarig för hemsida och sociala medier

Jag studerar ett masterprogram i genusvetenskap och har under de senaste åren ägnat mycket tid åt arbete för fred och ickevåld, både som aktivist och som anställd. I mitt liv går kristen tro, ickevåld och veganism hand i hand och är konsekvenser av varandra, och jag tog ett beslut att gå från vegetarisk till vegansk kosthållning i samband med Vildåsnans fastekampanj för några år sedan. Därför känns det väldigt roligt att nu få möjligheten att engagera mig i Vildåsnans styrelse! Andra frågor som engagerar mig lite extra är feminism, asylrätt och religionsdialog. Jag härstammar från en by i Medelpads inland, men är bosatt i södra Stockholm där jag ägnar min lediga tid åt att odla, läsa, yoga och handarbeta.


Mikael Risenfors
nyhetsbrevsansvarig

Mikael är en lärjunge i att aktivt arbeta för Gudsriket, men också en 25-årig göteborgare med engagemang i många frågor och bred styrelseerfarenhet. Han är med i Kommuniteten Oikos i Hammarkullen. När han inte släpar sig till skolan där han läser juristprogrammet sysslar han med civil olydnad, webbprogrammering och filosofi eller ber tidebön.


Sofia Proohf

Presentation kommer!