Styrelsen

År 2018 består styrelsen av Maja Ekström (ordförande), David Widarsson (kassör), Elin Lundell (ledamot), Mikael Risenfors (ledamot) och Sofia Proohf (ledamot).

Maja Ekström
ordförande och evenemangsansvarig

Sedan 2015 har jag haft glädjen att vara ordförande i Vildåsnan, och är ledamot i styrelsen sedan 2014. Jag bor för närvarande i Lund men kommer från jönköpingstrakten. Jag har en masterexamen i praktisk teolog och arbetar inom kyrkan. När jag är ledig tycker jag om att läsa, odla och göra utflykter till havet eller skogen. Jag blev vegetarian år 2010 och har sedan dess anat något av hur Guds kärleks höjder når bortom allt. Mitt motto är ”allt sker med lätthet” och Gal 2:19b-20 är sanningen om mitt liv.

Ni kan kontakta mig på ordforande@vildasnan.se eller event@vildasnan.se.


David Widarsson
kassör

Jag bor i Kista utanför Stockholm, där jag arbetar som nätverkstekniker. Jag har varit medlem i Vildåsnan sedan 2010 och ledamot i styrelsen sedan 2015. På fritiden umgås jag med vänner och jag har ett särskilt intresse för musik, cyklism, teknik, miljö, open-source/internet och samhällsfrågor. 2007 blev jag vegetarian, vegan sedan 2010. I mitt andliga liv dras jag närmast till kväkarna och jag är uppvuxen i frikyrkan.

Ni kan kontakta mig på kassor@vildasnan.se.


Elin Lundell
ansvarig för hemsida och sociala medier

Jag studerar ett masterprogram i genusvetenskap och har under de senaste åren ägnat mycket tid åt arbete för fred och ickevåld, både som aktivist och som anställd i en ideell organisation. I mitt liv går kristen tro, ickevåld och veganism hand i hand och är konsekvenser av varandra, och jag tog ett beslut att gå från vegetarisk till vegansk kosthållning i samband med Vildåsnans fastekampanj för några år sedan. Därför känns det väldigt roligt att nu få möjligheten att engagera mig i Vildåsnans styrelse! Andra frågor som engagerar mig lite extra är feminism, asylrätt och religionsdialog. Jag härstammar från en by i Medelpads inland, men är bosatt i södra Stockholm där jag ägnar min lediga tid åt att odla, läsa, yoga och handarbeta.

Ni kan kontakta mig på hemsida@vildasnan.se eller some@vildasnan.se.


Mikael Risenfors
nyhetsbrevsansvarig

Jag är en lärjunge i att aktivt arbeta för Gudsriket, men också en 25-årig göteborgare med engagemang i många frågor och bred styrelseerfarenhet. Jag är med i Kommuniteten Oikos i Hammarkullen. När jag inte släpar sig till skolan där jag läser juristprogrammet sysslar jag med civil olydnad, webbprogrammering och filosofi eller ber tidebön.

Ni kan kontakta mig på nyhetsbrev@vildasnan.se.


Sofia Proohf
medlems- och lokalgruppsansvarig samt material- och inköpsansvarig

Sedan årsmötet har jag, Sofia Proohf, suttit i styrelsen som ledamot. Jag är 26 år och bor i Stockholm där jag läser teologi på Teologiska högskolan Stockholm (som alldeles snart byter namn till Enskilda Högskolan Stockholm). Jag är sedan i december antagen prästkandidat för Svenska kyrkan. Just nu pluggar jag 50% och jobbar 50% på Riksorganisationen för Kvinnojourer och Tjejjourer i Sverige där jag är administratör. På min fritid är jag även aktiv i Stockholms Tjejjour där jag är jourtjej sedan ca 2 år tillbaka.
Jag är vegan till följd av min kristna tro och har för lite mer än en vecka sedan lagt fram min kandidatuppsats som handlar om djurrätt och miljö ur ett kristet perspektiv. Genom mitt medlemskap i Vildåsnan och genom att vara aktiv i styrelsen hoppas jag kunna bidra till att öka kunskapen och förståelsen kring djurrätt och kristen tros koppling och genom det bidra till en bättre tillvaro för djuren och till en animaliefri kyrka!

Ni kan kontakta mig på medlem@vildasnan.se.